• Головна
  • Найздоровіший овоч: науковці назвали продукт, який містить найбільшу кількість корисних речовин
13:42, 28 квітня
Надійне джерело

Найздоровіший овоч: науковці назвали продукт, який містить найбільшу кількість корисних речовин

Найздоровіший овоч: науковці назвали продукт, який містить найбільшу кількість корисних речовин

Споживання корисних продуктів - запорука міцного здоров'я і тривалого життя. Іноді складання здорового раціону може здатися непростим завданням. Але вчені з Університету Вільяма Патерсона в Нью-Джерсі значно спростили його для нас.

Дослідники з'ясували, який продукт здатен покрити 100% добової потреби у поживних речовинах за мінімальної кількості калорій. Цей продукт не тільки надзвичайно корисний для здоров'я, але й дуже смачний, пише видання WECB.

Який продукт визнано найкориснішим

Дослідники проаналізували десятків продуктів, порівнюючи пропорцію цінних мікроелементів порівняли та кількість калорій. Продукти розсортували за кількістю 17 поживних речовин, серед яких: клітковина, кальцій, калій, білок, вітамін С, залізо. Перше місце посів крес-салат, лише 100 г якого забезпечує 100% щоденних поживних потреб людини.

Цей вид листової зелені виявився справжнім поживним бастіоном, причому він доступний протягом всього року і коштує недорого. Незважаючи на його корисні властивості, крес-салат усе ще залишається недооціненим на кухні.

Дослідники підкреслюють, що в 100 грамах цього овочу міститься вражаюча кількість поживних речовин. У ньому міститься багато калію, клітковини, білка, кальцію, заліза, тіаміну, рибофлавіну, ніацину, фолієвої кислоти, цинку і вітамінів A, B6, B12, C, D, E і K. Для порівняння, крес-салат містить більше вітаміну C, ніж апельсин або лимон.

Ця зелень діє як детоксикаційний, сечогінний і антиоксидантний засіб. Невеликого пучка, близько 80−100 г, достатньо, щоб вважатися однією порцією овочів, і водночас додати всього 21 калорію у ваш раціон.

Крес-салат — універсальний продукт, який можна споживати у сирому вигляді в салатах, додавати у випічку, в страви з яйцями, в супи, рагу, соуси. Завдяки своєму гострому, злегка гіркуватому смаку, який нагадує гірчицю, він здатний перетворити звичайну страву на кулінарний шедевр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#крес-салат
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...